Julefrokost


Oplysninger

Møde nr.: 46
Tidspunkt: Fredag 28 Nov 2014 18:00

Tekst

Julefrokosten blev traditionen tro afholdt hos Finn.

Adventspakker blev udleveret i Friends of Islay muleposer.

Derefter gik vi over til blindsmagning. Der var ingen sikre bud på destilleriet, men en del gætteri og opfordringer til Carsten om tips.

Det viste sig at være en uafhængig aftapning af Port Charlotte som havde været lagret alle 12 år på et rom fad. Lagringen havde dæmpet de tydelige Port Charlotte præg.

Efter blindsmagningen gik vi til bords. Den traditionelle julefrokostmenu: nakkesteg med sukkerbrunede kartofler, hvide kartofler, sovs, rødkål og asier.

Til maden startede vi med rødvin og gik derefter videre med smagningen.

Desserten var ris a la mande med kirsebærsovs (med whisky). Peter vandt mandelgaven.

Vi havde ikke smageskemaer til dette møde. Til gengæld linede vi hver især aftenens flasker op i rækkefølge:

Lars: Ardbeg, Black Art, Port Charlotte, Mortlach, GlenDronach og Glenmorangie.

Finn: Ardbeg, Black Art, GlenDronach, Glenmorangie, Port Charlotte og Mortlach.

Henning: Black Art, GlenDronach, Glenmorangie, Port Charlotte, Ardbeg og Mortlach.

Carsten: Ardbeg, Black Art, GlenDronach, Port Charlotte, Glenmorangie og Mortlach.

Peter: Ardbeg, Black Art, Port Charlotte, Glenmorangie, GlenDronach og Mortlach.


Niveauet var højt, men Mortlach var skuffende med 4 sidstepladser.

GlenDronach var anderledes end de øvrige vi har smagt fra destilleriet. Finn er generelt ikke den store fan af GlenDronach, men mente at denne var over standarden fra destilleriet. Peter er modsat Finn ret glad for GlenDronach, men var ikke vild med netop denne udgave.

Ardbeg var vinderen med 4 førstepladser. Den faldt ikke i Hennings smag, men når der er Black Art har andre whiskyer det også svært.

Black Art var den der var mest enighed om. 1 førsteplads og 4 andenpladser.



Smagte whiskyer